Despec Romania Blog

Imprimante Inkjet, laser sau termice...

Cum decideți ce tip de imprimare este potrivită pentru afacerea dumneavoastră?

În societatea modernă, tehnologia oferă multe posibilități, iar acest lucru este benefic celor care știu să aleagă. Achizița unui echipament pe care o companie se bazează în desfășurarea activității nu este deloc o decizie ușoară, dar specialiștii Brother sunt dornici să îndrume.
Pentru început trebuie reamintite cele trei tehnologii de imprimare disponibile în portofoliul Brother - inkjet, laser sau termică – la care se adaugă o serie de funcționalități precum conectivitatea la cloud și soluții care trebuie luate în considerare.


În loc sa vă lăsați copleșiți de posibilități și funcții tehnice de la început, începeți analiza cu pași mărunți.

Porniți de la câteva întrebări simple...

La ce va fi folosit echipamentul?
Imprimarea facturilor SAU a unor prezentări de înaltă calitate menite să impresioneze clienții?MFC-L6900DW A Situ 0
Cine va folosi echipamentul?
Departamentul financiar, legal SAU echipa de vânzări în vizită la clienți?

Brother vă propune abordarea bazată în primul rând pe funcția principală a echipamentului și abia apoi pe detalii precum viteza de imprimare, capacitatea de alimentare cu hârtie sau specificații tehnice. Deci, este recomandabil să începeți o listă cu ceea ce doriți ca echipamentul să facă pentru dumneavoastră.

Câteva întrebări utile de la care să porniți:

Câte persoane/departamente vor folosi echipamentul?
Va fi conectat în rețea?
E nevoie de imprimare în birou sau pe teren?
Vor fi imprimate câteva pagini pe lună sau câteva mii de pagini?
Contează imprimarea color sau vă veți rezuma la imprimare alb-negru?

Apoi treceți la întrebări mai complexe:

Veți imprima și de pe dispozitive mobile – telefon, tabletă?
Aveți nevoie să imprimați din sau să scanați către cloud?
Tipăriți date sensibile, doriți să securizați imprimarea cu funcții de top ca NFC sau PrintSmart?
Credeți că în viitor ar putea crește volumul de printare și ați avea nevoie de cartușe de mare capacitate?
Aveți nevoie de imprimantă portabilă pentru facturare pe teren sau livări?
PJ-7 Series Field Sales (17)
Atunci când portabilitatea este primul criteriu, imprimantele direct termice sunt prima opțiune. Fără cerneală, toner sau ribon, acestea sunt ușoare, compacte și robuste, folosesc role de hârtie sau coli individuale.

O imprimantă din premiata gamă PJ, încape cu ușurință într-o geantă, fiind una dintre cele mai mici imprimante A4 din lume, potrivite de exemplu pentru domeniul asigurărilor.
Imprimatele din seria RJ, sunt robuste fiind create pentru medii dure, permit lucrătorilor de pe teren să imprime etichete de până la 4" direct în locație, in condiții de praf și umezeală, cum ar fi livrarările de mărfuri.

Echipamentele inkjet și laser fac echipă bună în companii

Dacă în mod tradițional echipamentele laser erau considerate ideale pentru volume mari, iar cele cu jet de cerneală păreau destinate birourilor mici, în prezent evoluția tehnologică a schimbat această percepție datorită unor game cu jet de cerneală precum InkBenefit Plus (A4) și InkBenefit Professional (A3) și datorită noilor game laser mono TonerBenefit ale căror tonere originale sunt foarte accesibile.
 
DCP T710W Situ_26_RT

Echipamente care cresc odată cu afacerea dumneavoastră

Dacă ați stabilit ce tip de imprimantă este potrivită fiecărei activități sau departament, vă puteți gândi și la cum va evolua compania în viitor.

Pentru crearea unei viziuni asupra acesstei perspective estimați ce specificații și ce volume de imprimare sau scanare vă vor fi necesare în viitor?
 
Specialiștii Despec România și Brother vă pot ajuta să alegeți unul, două sau o flotă de echipamente, la care să puteți adăuga cu ușurință noi capacități: echipamente care se integrează în sistemul existent, echipamente a căror capacitate de alimentare cu hârtie să poată fi crescută prin adăugarea de tăvi suplimentare sau adăugarea unei interfețe de utilizare customizabile.
 
brother_logo

Subiecte:
Brother, afacere, imprimante

Roxana 12 iulie 2018